fredag 2 november 2012

Vardagsrum

För något år sedan köpte jag en inredningsbok av Nederländska Vtwonen. Den går lite ut på att man ska skriva en önskelista för varje rum och på så sätt ringa in vilka funktioner, vilken stil osv. man vill ha i rummet.

I vårt vardagsrum är stilen ganska klassisk och med en tydlig 50-tals känsla.

Vi vill ha en soffgrupp, där man kan slappa framför tvn på kvällarna. Men också tillräckligt med sittplatser så att vi kan ha ett stort kompisgäng över. En annan viktig funktion i vårt vardagsrum är en matplats. Att kunna bjuda över familj och vänner på middag är viktigt.


Jag hade en 3-sits soffa som kompletterades med en 2-sits och vips så hade vi en soffgrupp. Med en fotpall, ett litet soffbord på hjul som inhandlades på loppis och en matta som ramar in allt så är soffdelen komplett.



Matsalsdelen består av matbordet som hämtades in från landet. Ett bord som farmor och farfar köpte när deras hus var nybyggt på 50-talet. Till bordet köpte vi åtta nya stolar från Hans K.

Förvaringen i vardagsrummet består av den vita bokhyllan och en ny tvbänk.

Sen vill vi att det ska vara hemtrevlig och personligt. Det kanske tydligaste spåret av detta är tavlorna på väggen, både inramade och upptryckta på canvas.
 
/C.

1 kommentar:

Unknown sa...

Vart är den vackra lampan bredvid tv:n från? Med vänlig hälsning, Emma