tisdag 23 juli 2013

Lite nya växter

I går var vi och handlade lite nya växter. Mest perenner och en krusbärsbuske. Om vi planterar dem nu så borde de kunna växa till sig och bli stora till nästa år. Det är iallafall förhoppningen. 


Vi köpte sötverbena, som tydligen ska vara 1000 gånger sötare än socker. Den och en liten planta fransk dragon åkte ner i pallkragen med örter. 

Sen flyttade vi på trallen som vi har lagt ut och planterade lite blommor där istället. Jätteverbena, jätteprästkrage, lite stäppsalvia med mera. Så nu är det väl bara att vänta och se hur det tar sig.

/C.

söndag 14 juli 2013

Skåpet på plats

Så bra blev det i köket när skåpet kom på plats. 

På skåpet står en röd brödlåda fyndad på någon loppis, två tennljustakar från Svenskt tenn fyndade för 40kr för några veckor sen på loppis. Printet med kossan är från Urban collection, en nyöppnad inredningsaffär på Drottninggatan. Och sen såklart en burk med torkad svamp från mamma som pricken över i:et.

/C.

fredag 5 juli 2013

Har målat ett skåp

Ja, är det något jag har gjort det här året så är det att måla om föremål. 

Mitt senaste projekt var ett litet skåp som jag hittade på loppis för 150kr. Som ni ser på bilderna var det grönt från början. Och det var väl inte den färgen jag hade tänkt mig.

Sent igår kväll blev projektet klart. Och till sambons stora glädje kan jag städa undan efter mig nu i vardagsrummet. 
Nu ska jag bara hitta några handtag till lådorna i rätt modell. Och så får vi se om möbeln får plats i köket där det är tänkt att den ska stå. 

Det är så himla roligt att måla om möbler, nästa projekt tror jag får bli ett soffbord. 

/C.