måndag 16 september 2013

Ljusstaken

Jag köpte ju koppardelar i fredags och sen lite rundstav på byggvaruhuset i lördags. Lite lim och svart lackfärg som pricken över i:et. Och nu tronar ljusstaken på matbordet i vardagsrummet. 

Vi är redan överens om att vi ska göra en till variant till advent, måla den röd och ha hållare för fyra ljus.

/C.

lördag 14 september 2013

inneprojekt

Fast solen skiner från en blå himmel och bjuder på ovanligt vackert väder för att vara september sitter jag inne för andra helgen i rad. Ruskigt frustrerande, men det är bara att göra det bästa av situationen. Det är nån inflammation eller liknande som gör att mitt vänstra ben svullnar upp och värker efter minsta lilla anstängning.

Så vad gör man istället för att vara ute och njuta, jo jag pysslar inne. Först tänkt jag visa upp resultatet av ett tidigare projekt. Jag sydde nämligen ett lapptäcke tidigare i somras.

 I en papperskasse i klädkammaren fanns en massa små och stora tygrester. Så jag tvättade alla tyger, mest med tanken på risken att något skulle krympa. Sen la jag ut dem på vardagsrumsgolevet och började foga samma små och stora bitar till ett bra mönster.

Sen fodrade jag hela lapptäcket med en tunn vadd och ett mjukt t-shirttyg i grått. Och det är alla möjliga tyger. Billiga från IKEA som tidigare har använts till köksgardiner, dyra från Svenskt tenn, enfärgade linnetyger, något jag fått av mamma och något annat som köptes för att bli dynor. Allt möjligt blev nu ett lapptäcke att värma sig med i soffan istället för att ligga i en papperskasse i klädkammaren. Jag kan erkänna att det tog lite tid, men inte mer än två kvällar.


Och här ligger det som ska bli helgens projekt och det som jag funderar på just nu. Jag hittade en inspirerande bild på nätet och i går på väg hem från jobbet köpte jag lite kopparrörskopplingar. Antar att det egentligen är vvstillbehör, men det ska förvandlas till en ljusstake. Nu ska bara lite rundstav inhandlas och sen kan förvandlingen börja.

Ni får se resultatet senare.
 
/C.

Lördagsstäd

Med Nyhetsmorgon i bakgrunden städar och plockar jag för fullt.. Är det för tidigt att städa bort sommaren? 

Sommarblommorna har iaf vissnat på balkongen och ska bytas ut mot Ljung. En ny lampa ska upp i hallen. 
Funderar även på att byta gardiner för första gången sen jag flyttade in..

/L.

fredag 13 september 2013

i vardagsrummet

För några veckor sedan la jag ut vår två-sits soffa på blocket. Det tog knappt ett dygn så hade en lycklig juriststudent fått en soffa till hans lilla studentrum. Och då hade ju vi plötsligt ett tomrum att fylla. Så en fåtölj från IKEA har fått flytta in. Och vad vi är nöjda med detta köp, den är så skön att sitta i. 


 På golvet ligger den nya mattan som vi köpte i samma affär någon vecka innan. Också det ett väldigt
lyckat köp. Den är skön att sätta ner fötterna på och ger lite mer färg och liv i vardagsrummet.Jag som tidigare har hållt en strikt svart/vit färgskala.


Sen har vi också beställt en till canvastavla, kossan såg vi i somras någon mil söder om Visby. Jag har beställt tavlorna med tre centimeters vit kant på sidorna så att motivet går hela vägen runt.Eftersom jag beskär bilden ganska tajt redan när när jag fotograferar så vill jag inte att sammanlagt 6 cm ska försvinna runt kanterna på tavlan.



Ja det kanske inte är tillräkligt höstigt än, men jag är på god väg. Lite mer färg och det skulle man lätt kunna åstakomma med hjälp av någon fin krukväxt kanske. Det jag nog är mest nöjd med är att det blev så luftigt i vardagsrummet när vi blev av med en soffa.
/C.

måndag 2 september 2013

Välkommen september



Hösten 2013 är här. Det firade jag med att baka min första egna äppelpaj på många, många år. 

/L.

mer höstinspiration

Helgen blev inte riktigt som det var tänkt, kände mig febrig i fredags och ställde in en middag. Sen fortsatte helgen i lugnt tempo. I går sålde vi en av våra soffor i vardagsrummet på blocket. Och så fort killen hade fått in den i bilen och kört därifrån så kastade vi oss i väg till IKEA. Vi har länge velat ha en fåtölj och nu slog vi äntligen till.

Den gick däremot inte riktigt in i bilen, men med bagageluckan lite på glänt så fick vi hem den. Sen fick vi inte in den genom ytterdörren, utan stod ute i trappuppgången och slet upp kartongen. 

Resultatet blev kanonbra, men det finns lite kvar att pyssla med innan ni får se några bilder. Bilderna nedanför är de som ligger i bakhuvudet som inspiration just nu. Höstigare, mer ombonat men ändå inte för murrigt eller rörigt.

bild från pinterest
Här är det den fina mönstrade mattan som jag har inspirerats av. Lite mer mönstermix bland kuddarna och i lite klarare färger.
bild från ellos.se

bild från enmammasdag.com/weronica

bild från trendenser
Dess två nedersta bilder är ett bra exempel på att få in lite mer personlighet i inredningen utan att göra det rörigt. Lite djurmönster som bryter av det enfärgade.Och lite snygga föremål i bokhyllan eller på en skänk.
bild från it´s a house



/C.